PKN
Hervormde gemeente Ter Heijde aan Zee
 
Welkom Welkom
Welkom op de website van de Hervormde gemeente Ter Heijde aan Zee.

VANWEGE HET CORONAVIRUS WORDEN ER GEEN REGULIERE KERKELIJKE ACTIVITEITEN GEORGANISEERD.
We houden diensten op afstand door middel van uitzending via de kerkradio en de Kerkomroep.
 
HOU DE WEBSITE IN DE GATEN VOOR MEER INFORMATIE!

Bij de kerkdienst
Vandaag, 29 maart 2020, een dienst op afstand, met alleen voorganger Bart Schoone, de ouderling en de organist. We beginnen deze dienst een uurtje later om 11.00 uur, zodat de kans dat u de dienst ‘live’ kunt volgen veel groter is. U kunt de dienst volgen via de kerkradio of via (www.kerkomroep.nl). Wanneer u uw liedboek bij de hand hebt kunt u zelf meezingen of het lied meelezen.

Collectes
Door deze vorm van kerkdienst houden zullen de collectes minder opbrengen. Mocht u toch graag uw bijdrage voor de eredienst, de diaconie of zending willen geven, dan kan dat via het rekeningnummer NL60 RABO 034 290 9398 o.v.v. alternatieve collecte.

Kerkomroep
Mocht het u niet lukken om kerkomroep te vinden op uw computer, dan kunt u deze website op diverse plekken een handleiding vinden, waarin in kleine stapjes (ondersteund met plaatjes) de weg wordt gewezen naar de site van Kerkomroep. U kunt kerkomroep ook beluisteren via uw mobiele telefoon, mits u internet heeft op uw telefoon.

Komende kerkdiensten
Nu samenkomsten vanuit de regering verboden zijn t/m juni, zullen we proberen de diensten via de kerkradio en via kerkomroep uit te zenden. Deze diensten zullen voorlopig om 11.00 starten. Via de website van de kerk en via de mail willen we u steeds op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen.

Hulp
Wanneer u hulp nodig heeft, omdat u zelf de deur niet uit kunt, kunt u een beroep doen op allerlei initiatieven. Natuurlijk kunt u een beroep doen op iemand van onze kerk. U kunt bellen met een van de ouderlingen of iemand van de diaconie. Telefoonnummers vindt u in het rode boekje. Verder is er de website www.nietalleen.nl. Hier kunt u invullen welke hulp u nodig heeft. Ook via www.coronahulpwestland.nl kunt u terecht voor een praatje of voor hulp.

Begrafenissen
Waar in de komende tijd vanuit onze gemeente uitvaarten zullen moeten worden gehouden, zullen in overleg met de betreffende familie en uitvaartorganisatie gepaste maatregelen worden genomen. We volgen daarbij de richtlijnen die vanuit de uitvaartbranche (www.bgnu.nl) worden gegeven.

Op deze plek vindt u informatie over
onze gemeente
de historie
de verbouwing van 2017

Informatie betrekking hebbend op het beroepingswerk met ingang van 9 mei 2019 kunt u vinden op de pagina Beroepingscommissie.
Daar staat ook ons gemeenteprofiel.

Op de website staat een overzicht van onze organisatie, kunt u meer lezen over de activiteiten binnen de gemeente en hebben we informatie over de kerkdiensten, een kerkdienstenoverzicht en een agenda.
Deze kunt u vinden via het menu aan de linkerzijde van de website.

Informatie over de begraafplaats, onze ANBI verklaringen en contactgegevens zijn ook te vinden via het genoemde menu.
Klik hier om onze privacyverklaring te lezen.
 
 
onze gemeente

kerk Ter Heijde aan Zee
onze gemeente
Ons kerkgebouw bevindt zich in het dorp Ter Heijde aan Zee, aan de Noordzeekust, naast  het dorp Monster in de gemeente Westland.
Ons kerkgebouw bestaat, sinds een grootscheepse verbouwing in 2017, naast het kerkgedeelte uit een aantal zalen.
 
lees meer »
 
Historie Historie
De Hervormde gemeente werd op 24 september 1663 gesticht, op die datum gaven de Staten van Holland toestemming aan het verzoek om een eigen predikant. De uiteindelijke toestemming volgde pas op 2 februari 1668 door de ambachtsheer van Monster en was de afscheiding met de kerk van Monster een feit. In dat jaar mocht de eerste predikant worden beroepen (Wilhelmus Visch 1664-1668).
lees meer »
 
vernieuwing kerk 2017 vernieuwing kerk 2017
In 2017 is de grote verbouwing gestart om te komen tot een multifunctioneel gebouw, waarin al onze activiteiten onder één dak kunnen worden gedaan.

Op 16 januari 2017 is begonnen met het demonteren en het opslaan van het orgel.
lees meer »
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 29-03-2020 om 11:00
Hou de berichtgeving in de gaten of we deze dienst gelijk aan 22 maart zullen houden!! meer details

oud papier
datum en tijdstip 01-04-2020 om 16:00
meer details

Samen op weg naar Pasen
datum en tijdstip 02-04-2020 om 15:00
meer details

vrouwenvereniging
datum en tijdstip 02-04-2020 om 20:00
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.