PKN
Hervormde gemeente Ter Heijde aan Zee
 
laatste nieuws
01 jul 2023 laatste nieuws
 
Hier vindt u het laatste nieuws van onze gemeente.

Kijk ook in onze agenda voor de aankomende activiteiten.

Er is ook een pagina met nieuws van de andere kerken in Monster. Kijk hiervoor op de pagina nieuws van onze zustergemeenten

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een boek over de historie van het Dorp en de kerk van Ter Heijde. Het boek ligt bij de drukker en zal op donderdag 13 juni worden geïntroduceerd. Voor meer informatie en het boek nu nog (tot en met 12 juni) met introductiekorting bestellen? klik hier.

voorkant historisch boek Ter Heijde

Wat is Markt aan Zee? Meer informatie? klik hier!-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

De tweede Markt aan Zee op 28 mei 2022 was een groot succes. In samenwerking met Team Westland, de Surfshop, de kerk, het Vrondel en diverse verkopers was het heel gezellig op het plein voor de kerk.
De foto's geven een sfeerimpressie.

De Kerkenraad vraagt uw aandacht voor diverse vacatures binnen onze kerk, waarvan de invulling broodnodig is om de gemeente op een goede manier te laten functioneren. Bent u geïnteresseerd dan kunt u contact opnemen met
Anita Zuidema : 0174 24 62 08
Hieronder kunt u deze vacatures lezen. 

 
 
vacatures
07 jul 2019 vacatures

Voor de hieronder staande diverse vacatures binnen onze kerk wordt uw aandacht gevraagd.
Het gaat om de navolgende taken:
 • "Ouderlingen" - het kennismaken met en omzien naar gemeenteleden die hulp, liefde en aandacht nodig hebben

 • "Kerkrentmeesters"- heeft u 'financieel talent' of een 'handen uit de mouwen mentaliteit' - bel ons
   
 • "Diakenen"- omzien naar mensen dichtbij en ver weg, dat is één van de taken van een diaken; we kunnen uw hulp goed gebruiken
   
 • "beameraars"- bent u handig met Powerpoint en kunt u een paar uurtjes in de 4 a 5 weken vrijmaken om een presentatie te maken of bent u bereid om op zondagochtend, eens in de paar weken op de knoppen te drukken? Meldt u dan aan!

 • "Bazaarmedewerkers"- lotenverkopers en bestuursleden

 • "24 december Kerstavonddienst" - help mee om deze organisatie in de lucht te houden

 • "Schoonmakers" - wie helpt Ada om een paar keer per jaar met de wat zwaardere klusjes in en om ons gebouw?

 • "Nieuwe werkgroep"- we zijn aan het brainstormen over een nieuwe werkgroep die de mogelijkheden gaat onderzoeken om ook andere activiteiten in ons gebouw te organiseren en om deze mogelijkheden uit te gaan werken. Te denken valt aan: workshops, zangavond, muziekavond, concert, lezingen, ontmoetings- of praatuurtje. Ons kerkgebouw mag ook best wat meer in de schijnwerpers staan bij niet-kerkgangers in Ter Heijde aan Zee en daarbuiten. Heeft u organisatorisch talent op muziek- of ander gebied, heeft u ideeën en/of wilt u meedenken - meldt u aan!
Bovenstaande vacatures zijn belangrijk om vervuld te gaan worden. Het is echt noodzakelijk dat er hulp komt, omdat we anders in de komende tijd bepaalde activiteiten moeten gaan stopzetten. Daarmee zullen onze inkomsten achteruit gaan lopen. Nu houden we met te weinig mensen de kerk nog draaiend en zijn we financieel gezond. Dat laatste willen we graag zou houden, dus ...
Help ons alstublieft!

Anita Zuidema : 0174 24 62 08
 
 
nieuwsarchief
07 jul 2019 nieuwsarchief

Zaterdag 30 april 2022 was de eerste keer dat Markt aan Zee werd georganiseerd. Het was een zeer geslaagde activiteit met verkoop van Westlandse Streekproducten, plantjes en leuke hebbedingejtes. Verder werd er muziek gemaakt en koffie geschonken met wat lekkers, zowel op het plein als in de Irenezaal van de kerk.
Markt aan Zee werd gecombineerd met de bij velen bekende Boekenmarkt van de kerk.

Kijk voor een indruk naar de foto's die u vindt door te klikken op de hieronder staande foto.Op zondag 30 januari 2022, zijn er tot onze vreugde een drietal nieuwe ambtsdragers bevestigd, alsmede een pastoraal medewerkster. Tevens mochten we twee ambtsdragers herbevestigen. Van de heer Rien Brederoo hebben we afscheid genomen. Hij heeft meer dan 40 jaar, met tussenpozen, onze gemeente gediend als ouderling. Hij heeft als dank voor zijn inzet het gouden draaginsigne met briljant van de PKN en bijbehorende oorkonde ontvangen (zie foto). En ook van mevrouw Ina van Antwerpen hebben we afscheid genomen, maar zij zal na een 'rust'periode weer in het college terug gaan keren,  is de bedoeling.
Van deze dienst zijn diverse foto's gemaakt. Klik op de foto hieronder om naar het album te gaan.

De foto's van de bevestiging in 2021 vindt u hier
 
Kerstwensen in de kerstboom in Ter Heijde

Ds. Marjolijn Verschoor riep vlak voor kerst de dorpsgemeente op om een kerstboodschap achter te laten in de kerstboom die op het Kerkplein in Ter Heijde stond. Via een door twee gemeenteleden huis aan huis bezorgde kerstkaart, samen met houten ster en een begeleidende brief, werd deze oproep gedaan. Tijdens de 4e adventszondag deed zij dezelfde oproep aan de kerkbezoekers die in de dienst aanwezig waren. Zelf gaf zij het goede voorbeeld en gemeenteleden en dorpsgenoten gaven goed gehoor aan de oproep. In de boom hingen met Kerst vele kerstwensen. De boom is inmiddels weggehaald, de sterren zijn veilig gesteld en zullen op een creatieve manier worden hergebruikt.

 
Zaterdag 3 juli 2021 was een gedenkwaardige dag!!
Het plein voor de kerk is officieel ingebruikgenomen en de Hejidse lijn is aan het publiek gepresenteerd.
Een heugelijke dag met veel publiek. Gezellig weer zo met z'n allen of het plein voor de kerk.


         

In januari 2021 mochten we een nieuwe ambtsdrager bevestigen en een pastoraal medewerkster verwelkomen.
Er zijn een paar foto's gemaakt en die vindt u via deze link.

Aan ons is gevraagd om aandacht te schenken aan de crowdfundingsactie van de familie Van der Hoeven om voor hun dochter geld in te zamelen voor een stamceltransplantatie om de MS een halt toe te roepen. Hieronder de oproep en alle informatie. Van harte bij u aanbevolen! "Beste gemeenteleden Onze dochter Nicolien Pronk-van der Hoeven (28) heeft in 2018 de diagnose MS gekregen. Momenteel is zij bezig met een crowdfunding voor een stamceltransplantatie in Moskou, Rusland. Zij kan daar alleen komen aan de hand van donaties. De MS heeft de afgelopen jaren haar ogen, hersenen en benen aangetast, maar ook is zij extreem vermoeid. Helaas, doordat de ziekte haar zodanig beperkt, heeft zij haar toekomstdromen moeten opgeven. Dankzij haar positieve kijk op het leven probeert zij nog te genieten met haar man en hondje. Haar grootste hobby is tekenen en daarom zou het vreselijk zijn als dit ook niet meer kan! Toch is er een lichtpuntje! De HSCT behandeling in Rusland reset haar immuunsysteem, waardoor de MS wordt stopgezet door middel van haar eigen stamcellen.  Velen die deze behandeling eerder hebben ondergaan hebben nu een leven zonder  MS-progressie. Sommigen ervaren zelfs dat de aan MS gerelateerde klachten compleet  verdwenen zijn! Er is een crowdfunding opgezet waarbij een website hoort waar u meer informatie vindt en kunt doneren: www.helpnicolientegenms.nl Zou u haar website kunnen delen op sociaal media of met uw familie en vrienden? Onze dank is bij voorbaat groot! Ronald en Nelleke van der Hoeven Doneren kan op bankrekeningnummer: IBAN:  NL10 INGB 0006 1485 73 Ten name van: Stg. HELP Nicolien tegen MS"

“Kosteres Alie Bogaard ontvangt erepenning en oorkonde”

Op Zondag 27 december was het de bedoeling dat onze kosteres Alie Bogaard haar laatste dienst in de Kerk zou kosteren.
Dat kon helaas niet doorgaan, maar ze werd op dinsdag 29 december wel verblijd met een bezoek aan huis.
Ouderling Kerkrentmeester André van der Mout heeft Alie, namens de Kerkrentmeesters, een oorkonde en erepenning overhandigd voor het 35 jaar lang uitoefenen van haar kosterschap voor de Hervormde gemeente Ter Heijde aan Zee.
Ook nam hij een lekkere kerststol mee die waarschijnlijk het einde van dit jaar niet haalt, want Alie krijgt regelmatig bezoek van haar familie.

Op een later moment in 2021, wanneer we weer met meerdere mensen in de kerk kunnen zijn, zullen we in de kerkdienst aan dit heugelijke jubileum aandacht schenken.
Dan kan de familie hiervan in grote getale getuigen zijn met aansluitend een kopje koffie met stuifkoek erbij.

    

Er is een kerstgroet gemaakt met medewerking van heel veel gemeenteleden en betrokkenen bij onze kerk.
Veel kijkplezier


Al 59 jaren vond op 2e kerstdag de Interkerkelijke Kerstmeeting plaats in De Lier, georganiseerd vanuit de Lierse kerken. 
Een feestelijke kerstviering in een veilinghal op Westerlee.
Dit jaar brachten zij de kerstbeleving bij de mensen thuis. Want juist nu vonden men het gepast om de medemens warmte, geborgenheid en verbinding te bieden. Er is hard gewerkt aan deze Kerstmeeting Thuiseditie, waarin muziek en zang worden afgewisseld met gesproken woorden en herinneringen.
Dit alles rond het thema ‘Aandacht’, in deze tijd o zo belangrijk.

De uitzending werd uitgezonden op 26 december 2020 via WOS televisie en via livestream op WOS.nl.
U kunt de dienst (nogmaals) bekijken door op de onderstaand filmpje te klikkenWe hadden een mooie kerstboom met nieuwe verlichting op het vernieuwde kerkplein

Afgelopen 22 november vierden we in de kerk de “herdenkingsdienst”.

Hierbij herdenken we alle gemeenteleden die ons het afgelopen kerkelijk jaar ontvallen zijn. De namen van deze personen zijn hardop uitgesproken.
Ook schenken we dan aandacht aan
 • alle dorpsgenoten die ons ontvielen;
 • familie/vrienden/kennissen die ergens anders werden herdacht, maar die in onze gedachten waren omdat we hen missen;
 • diegenen die in voorgaande jaren zijn weggevallen, maar in onze herinnering blijven;
 • kinderen die levenloos of kansloos ter wereld zijn gekomen;
 • allen die vermist raakten/gestorven zijn aan het coronavirus/omkwamen bij natuurrampen/ slachtoffers van aanslagen en andere geweld/voor vluchtelingen die zijn omgekomen tijdens hun zoektocht naar levensgeluk en vrijheid
 • voor allen die in Jezus Christus geloofden en daarvoor hun leven moesten geven

De koster Alie Bogaard heeft traditiegetrouw de kaarsen hierbij aangestoken en na de dienst is er een bloemstuk bij het “Herinneringsmonument” op de begraafplaats geplaatst.
   

Zondag 12 juli was onze kerk gesloten in verband met de afscheidsdienst van basisschool De Blinkerd. De dienst is digitaal uitgezonden en het filmpje dat namens de school is gemaakt kunt u hieronder op deze pagina en op Facebook nog bekijken.Om toch een beetje verbinding met elkaar te houden is er in mei een leuk zwaaifilmpje gemaakt. Veel plezier bij het kijken en zwaaien naar elkaar. Het is toegestaan dit filmpje te delen of op je eigen tijdlijn van Facebook te zetten of hem verder te versturen naar familie of bekenden.

Diensten rond Pasen.

Pasen 2020, de Paasvieringen 2020. Het was allemaal anders dan normaal. Via de kerkradio en de Kerkomroep waren de diensten thuis te volgen. Het thema dit jaar was ‘Mensen sta op’, wat aansloot bij het veertigdagen thema vanuit Kerk in Actie ‘Sta op!’
Ds. Bart Schoone is tijdens de vier diensten voorgegaan en het was een mooie cyclus.
ds B. Schoone Pasen 2020          
De eerste dienst was donderdagavond 9 april. Een dienst waarin normaal het Heilig Avondmaal centraal staat. Deze keer dus slechts in woord en niet in daad. U kunt de dienst terugluisteren. Klik daarvoor op Witte donderdag

Vrijdagavond 10 april gingen we naar het kruis en de mensen die daarom heen stonden. Met wie kunnen wij ons indentificeren?
De paaskaars werd gedoofd. Luister deze dienst terug : Goede Vrijdag
 
Stille zaterdag, 11 april, begon de dienst om 20:30 uur. Een dienst waarin we de stilte opzochten en waarin het licht van Pasen al mocht gaan gloren met het binnenbrengen van de nieuwe Paaskaars.
Bekijk de video die daarvan is gemaakt door op de paaskaars hiernaast te klikken 
Ook deze dienst kunt u terugluisteren: Stille zaterdag

Zondagmorgen 12 april, Pasen. De Opstanding van Onze Heer! Ds. Bart Schoone nam ons mee naar het lege graf. We mochten net als Maria ervaren dat Jezus de dood heeft overwonnen.
Luister naar de dienst van Pasen.

U kunt de liturgie van deze diensten nog vinden via het kerkdienstenoverzicht op de betreffende datum.

De uitslag van de verloting 2019 staat op de website, klik hier voor de winnende loten.
 Kerstavond 2019 in Ter Heijde was weer een geweldige viering. Een kindje in de kribbe met Jozef en Maria. Twee ezels, een mooi verhaal en veel bekende liederen om te zingen. De foto's van Ter Heijde viert Kerst 2019 staan op onze website. 
 
Klik hier voor de foto's  

Dorcas voedselactie ook dit jaar weer een groot succes.

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 november 2019 werd bij de supermarkt van Hoogvliet de jaarlijkse voedselactie van Dorcas gehouden. Vrijwilligers van de Hervormde gemeente Monster, de Protestantse Gemeente Monster, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de R.K. Parochie H. Machutus Monster en de Hervormde gemeente Ter Heijde hebben bij de winkel gestaan om de voedsellijstjes uit te delen en de boodschappen in ontvangst te nemen. Zo hebben we samen  bijna 170 dozen kunnen vullen, die vervoerd worden naar landen als Roemenië, Albanië, Moldavië of Oekraïne en daar uitgedeeld worden aan de allerarmsten in die landen. In de collectebus zit ruim € 600,00, ook hiervoor onze dank. We willen hierbij de vele vrijwilligers van de 5 kerken van Monster en Ter Heijde die bij de winkels hebben gestaan, die de spullen hebben gesorteerd en weggebracht hartelijk bedanken voor hun inzet! Ook willen we de medewerkers van de Hoogvliet winkel bedanken voor de goede samenwerking.
Anita Zuidema Coördinator Dorcas Voedselactie Monster en Ter Heijde

afscheid ds Mast
Publicatiedatum: 9 mei 2019

Op vrijdagavond 3 mei is er tijdens een gezellig samenzijn afscheid genomen, binnen de gemeente, van onze dominee en zijn echtgenote. Het is geen definitief afscheid, aangezien zij samen in Ter Heijde blijven wonen en deel blijven uit maken van onze gemeente. Op zondagmorgen is de afscheidsdienst gehouden, met vele genodigden en gemeenteleden. Het was een mooie dienst met vele vrolijke noten. Van deze beide afscheidsmomenten zijn er foto's gemaakt en deze kunt u vinden via de links die hieronder staan opgenomen
Klik hier voor meer foto's van de afscheidsdienst 
Klik hier voor meer foto's van vrijdagavond.
 

Een klein voorbeeld van het naambord voor op het huis wordt overhandigd.
Hier ontvangt ds. Mast een dik fotoboek met een overzicht van 14 jaren pastoraalwerk in de gemeente.Afscheid
Publicatiedatum: 19 maart 2019

Op 3 maart hebben we afscheid genomen van één van onze kosters, de heer Arie Brederoo, en van één van onze organisten, de heer Henk de Haan.

Klik hier voor meer foto's


Lekker italiaans eten
Publicatiedatum: 7 maart 2019

Op vrijdag 15 februari hebben we weer heerlijk genoten van een Italiaanse maaltijd. Zo’n 54 gemeenteleden en gasten konden kiezen uit verschillende gerechten, zoals lasagne, pizza, macaroni of spaghetti. Dat iedereen heeft zitten smullen, bleek wel uit de lege schalen. Na een lekker toetje ging ieder weer voldaan naar huis.
De volgende maaltijd wordt op vrijdag 12 april georganiseerd.

Klik hier voor meer foto's


Koffie met lekkers
Publicatiedatum:  

Na onze Kerkdienst op zondag 3 februari kwamen de leden van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) uit Monster ons een bezoek brengen. De reden was om ons allen te bedanken voor de gastvrijheid die hun Gemeente heeft ontvangen vorig jaar toen hun “Maranatha Kerk” verbouwd werd. Toen heeft deze Gemeente geruime tijd in onze Kerk hun diensten gehouden.
De heer de Vries van de GKV had een mooi dankwoord waarin hij de vlotte samenwerking en de gastvrijheid aanhaalde en de heer Jan Storm speciaal nog bedankte. Ook werd nog een envelop met inhoud en een mooie spreuk op schrift overhandigt aan Anita Zuidema, de voorzitter van onze Kerkenraad.
Na de speech werden we verrast met eigen gemaakte baksels van diverse dames van de GKV. U kunt wel raden dat dat in de smaak viel bij iedereen.

Al met al een gezellig samenzijn dat, als het aan ons ligt, een vervolg gaat krijgen.Kertfeest 2018
Publicatiedatum:  

kerst in de kerk

Klik hier voor meer foto's

 
 

koffiedrinken en ontmoeten
datum en tijdstip 15-06-2024 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 16-06-2024 om 10:00
Eredienst meer details

Bijbelkring
datum en tijdstip 18-06-2024 om 10:00
meer details

mannenbijeenkomst
datum en tijdstip 19-06-2024 om 15:30
meer details

vrouwenvereniging
datum en tijdstip 20-06-2024 om 14:30
meer details

Markt aan Zee
datum en tijdstip 22-06-2024 om 09:00
meer details

boeken- en snuisterijenmarkt
datum en tijdstip 22-06-2024 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10:00
Eredienst meer details

 
 
Webmaster bereikbaar via info@kerkterheijdeaanzee.nl

Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.