PKN
Hervormde gemeente Ter Heijde aan Zee
 
wat is Markt aan Zee wat is Markt aan Zee


Wat is Markt aan Zee


Een gezellig ingericht kerkplein met tafeltjes en kraampjes en kleine mobiele verkoopunits.
Rond het plein hangen de vlaggetjes en in de toren van de kerk wappert de driekleur. Voor de Dreamshop is er een gezellig ingericht terras waar een heerlijk kopje koffie, thee of fris en een ijsje kan worden genuttigd.
De boekenmarkt in de kerk is open en in de Irenezaal kan men koffie, thee of limonade nuttigen. Voor de inwendige mens zijn daar ook de nodige (warme) lekkernijen te koop.
Vrijwilligers van de verenigingen of kerk verkopen op het plein snuisterijen en allerhande artikelen. Bijvoorbeeld zelfgemaakte wenskaarten, knuffels en andere handgemaakte artikelen. Ook zijn er bakproducten of andere lekkernijen te koop en in een aantal kramen worden er tweedehands spulletjes aangeboden.
Tevens worden er door de verenigingen of kerk, afhankelijk van het moment in het jaar, perkgoed, planten, bloemen en verschillende soorten Westlandse streek producten (groente en fruit) aangeboden. Indien mogelijk wordt erop het plein makreel gerookt en verkocht
Ook is er ruimte voor marktkooplieden, winkelbedrijven, organisaties, verenigingen of particulieren, die geïnteresseerd zijn, om op één of op meerdere Markt aan Zee - dagen hun (streek)producten etc. aan te bieden. Daarbij te denken aan noten, kaas, vis, honing en dergelijke. Bepaalde marktkooplieden/bedrijven zullen hiervoor worden benaderd. Ook kunnen organisaties, verenigingen en particulieren zich aanmelden. Er zal dan worden bekeken of de betreffende verkoopkraam of informatiekraam past in het Markt aan Zee concept. Het marktje begint bescheiden maar zal, naar we hopen,  uitgroeien naar een leuke en gezellige markt die het bezoeken waard is.
Tijdens de Markt aan Zee dagen zullen er bij toerbeurt ook neven activiteiten worden gepland door de Dorpsvereniging, de Viskeet, De Dreamshop, de Kerk en De Wielepet. Tevens zal  getracht worden om op één van de Markt aan Zee dagen ook weer de voortuintjes verkoop te organiseren.  Als de opendagen van de KNRM en de MRB ook op één van de Markt aan Zee dagen kunnen plaatsvinden dan is dat natuurlijk een extra reden om Ter Heijde te bezoeken!

De Markt aan Zee dagen worden in 2022 gehouden op: 30 april, 28 mei, 25 juni, 27 augustus en 17 september
 
terug
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 25-09-2022 om 10:00
Eredienst meer details

vrouwenvereniging
datum en tijdstip 29-09-2022 om 15:00
meer details

koffiedrinken en ontmoeten
datum en tijdstip 01-10-2022 om 10:00
meer details

oud papier
datum en tijdstip 01-10-2022 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 02-10-2022 om 10:00
Eredienst meer details

Kindernevendienst
datum en tijdstip 02-10-2022 om 10:00
meer details

Bazaar
datum en tijdstip 07-10-2022 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 09-10-2022 om 10:00
Eredienst meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.