PKN
Hervormde gemeente Ter Heijde aan Zee
 
Welkom Welkom

Welkom op de website van de Hervormde gemeente Ter Heijde aan Zee.

Koffiedrinken en ontmoeten

Omdat de richtlijnen vanuit het RIVM weer wat soepeler zijn, durven we het aan u uit te nodigen om op zaterdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur koffie te komen drinken in de Irenezaal van ons kerkgebouw. Het is fijn elkaar weer voorzichtig te ontmoeten en een praatje te hebben met elkaar. De zaal is zo ingericht dat we de 1,5 meter kunnen hanteren en we vragen u ook om zich aan die 1,5 meter te houden tijdens het koffiedrinken. Bij binnenkomst wordt u gevraagd uw handen te ontsmetten. De gelegenheid om een kaarsje te branden blijft ook bestaan.

Kerkelijk bureau

Zaterdag 11 juli is het kerkelijk bureau, in “Irene”, geopend van 10.00 uur t/m 11.00 uur M.v.g. het Kerkelijk Bureau.

Boekenmarkt

Op de laatste zaterdag van juli zaterdag 25 juli willen we weer beginnen met de boekenmarkt en ook de kaarten, wol en hobbyspullen e.d.  zullen we zoveel mogelijk klaarzetten. De boekenmarkt is van 10.00 uur tot 12.00 uur geopend.
 De afgelopen maanden zijn er toch steeds weer spullen binnengekomen en heeft een aantal mensen gebruik gemaakt om via afspraak boeken en kaarten te kopen. Dit is ook nog steeds mogelijk, als u liever niet op de zaterdag komt. U kunt dan met Jan en Mieke v.d. Kruk een afspraak maken tel. 0174-212370 of 06-12637718, zodat u op een ander tijdstip toch boeken kunt kopen en in de vakantie heerlijk kunt lezen.
U begrijpt dat we de richtlijnen van het RIVM in acht nemen en hopen dat u dat ook doet als u komt.
Tevens is er de gelegenheid om koffie te drinken, maar u begrijpt dat ook dit op gepaste afstand gebeurt. We hopen er met elkaar toch het beste van te maken en vinden het fijn u weer te begroeten in de “Irenezaal”.
Namens de bazaarcommissie Ada Boers


Om toch een beetje verbinden met elkaar te houden is er een leuk zwaaifilmpje gemaakt. Veel plezier bij het kijken en zwaaien naar elkaar. Het is toegestaan dit filmpje te delen of op je eigen tijdlijn van Facebook te zetten of hem verder te versturen naar familie of bekenden.

VANAF 1 JUNI WEER KERKDIENSTEN IN DE KERK.
Nu bekend is dat per 1 juni meer mogelijk wordt wat betreft samenkomsten, hebben we in de kerkenraad nagedacht hoe we hier vorm aan gaan geven.
In de maand juni is het mogelijk kerkdiensten met 30 personen te houden. Vanuit de landelijke kerk wordt dit ook als een proefperiode gezien. We hebben nu nog één zondag, de 28ste juni, een dienst met 30 personen op intekening. Vanaf zondag 5 juli is het mogelijk kerkdiensten met ongeveer 100 personen te houden.
De diensten zullen dan weer op de gewone tijd van 10.00 uur beginnen!
U wordt van harte uitgenodigd de kerkdiensten te bezoeken. U hoeft zich hiervoor niet op te geven.
Onze diensten worden ook nog steeds uitgezonden via de kerkradio en de Kerkomroep.
Meer informatie over hoe u naar onze kerkdiensten in de kerk kunt gaan in de maand juni vindt u op de pagina kerkdiensten en agenda

HOU DE WEBSITE IN DE GATEN VOOR MEER INFORMATIE! of volg ons via Facebook 

Er is ook meer informatie over de boekenmarkt:
Omdat de maandelijkse boekenmarkten voorlopig niet door kunnen gaan vanwege de coronamaatregelen, willen wij u toch de gelegenheid geven om boeken en kaarten, en zo nodig wol en hobbyspullen en dergelijke, te kunnen komen kopen.
Om een afspraak te maken om naar Ter Heijde te komen kunt u bellen naar Jan en Mieke van der Kruk
tel. 0174 21 23 70 of
mob. 06 1263 7718.
De volgende regels worden gehanteerd:.
  • U wordt verzocht, na binnenkomst, uw handen goed te wassen alvorens u naar boven gaat.
  • Er wordt per afspraak 1 persoon toegelaten of meerdere personen uit dezelfde huishouding.
  • En de 1,5 meter afstand bewaren we natuurlijk.
  • Graag, indien mogelijk, met gepast geld betalen.
Tot ziens, Jan en Mieke

Hulp
Wanneer u hulp nodig heeft, omdat u zelf de deur niet uit kunt, kunt u een beroep doen op allerlei initiatieven. Natuurlijk kunt u een beroep doen op iemand van onze kerk. U kunt bellen met een van de ouderlingen of iemand van de diaconie. Telefoonnummers vindt u in het rode boekje. Verder is er de website www.nietalleen.nl. Hier kunt u invullen welke hulp u nodig heeft. Ook via www.coronahulpwestland.nl kunt u terecht voor een praatje of voor hulp.

Begrafenissen
Waar in de komende tijd vanuit onze gemeente uitvaarten zullen moeten worden gehouden, zullen in overleg met de betreffende familie en uitvaartorganisatie gepaste maatregelen worden genomen. We volgen daarbij de richtlijnen die vanuit de uitvaartbranche (www.bgnu.nl) worden gegeven.

Via het menu aan de linkerkant vindt u onder het kopje Welkom informatie over Onze gemeente en het afscheid van ds. Mast in 2019. Via het kopje Onze gemeente kunt u de volgende pagina's vinden:
onze gemeente
de historie
de verbouwing van 2017

Informatie betrekking hebbend op het beroepingswerk met ingang van 9 mei 2019 kunt u vinden op de pagina Beroepingswerk.
Daar staat ook ons gemeenteprofiel.

Op de website staat een overzicht van onze organisatie, kunt u meer lezen over de activiteiten binnen de gemeente en hebben we informatie over de kerkdiensten, een kerkdienstenoverzicht en een agenda.
Deze kunt u vinden via het menu aan de linkerzijde van de website.

Informatie over de begraafplaats, onze ANBI verklaringen en contactgegevens zijn ook te vinden via het genoemde menu.
Klik hier om onze privacyverklaring te lezen.
 
 
 

kerkelijk_bureau
datum en tijdstip 11-07-2020 om 10:00
meer details

koffiedrinken en ontmoeten
datum en tijdstip 11-07-2020 om 10:00
meer details

oud papier
datum en tijdstip 11-07-2020 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 12-07-2020 om 10:00
afsluiting schooljaar meer details

oud papier
datum en tijdstip 15-07-2020 om 16:00
meer details

vrouwenvereniging
datum en tijdstip 16-07-2020 om 20:00
meer details

oud papier
datum en tijdstip 18-07-2020 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 19-07-2020 om 10:00
Eredienst meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.