PKN
Hervormde gemeente Ter Heijde aan Zee
 
laatste nieuws laatste nieuws
 
Hier vindt u het laatste nieuws van onze gemeente.

Kijk ook in onze agenda voor de aankomende activiteiten.

Er is ook een pagina met nieuws van de andere kerken in Monster. Kijk hiervoor op de pagina nieuws van onze zustergemeenten

Op zaterdag 17 december zal er op het plein voor de kerk een Kerstmarkt - Markt aan Zee worden georganiseerd.
Er wordt tevens een Kerstwandeling gehouden door het dorp, waarbij tijdens de wandeling het verhaal van de geboorte van Jezus zal worden uitgebeeld.
Herders en schapen zullen ook aanwezig zijn, evenals een lekker warm drankje aan het eind van de wandeling op het plein voor de kerk.
Deze wandeling en kerstmarkt komt in de plaats van de tot en met 2019 gevierde kerstavonddienst op 24 december.

Er zal dus GEEN dienst zijn op 24 december in onze kerk, maar we verwijzen diegenen die een kerstavond- of kerstnachtdienst willen bezoeken naar onze zustergemeenten in Monster. Te zijner tijd zullen hiervan de tijden worden bekendgemaakt.

Op 25 december bent u welkom voor de Kerstdienst in de ochtend om 10:00 uur.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.​​​​​​​-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.​​​​​​​-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.​​​​​​​-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.​​​​​​​-.-.-.-.-

De tweede Markt aan Zee op 28 mei 2022 was een groot succes. In samenwerking met Team Westland, de Surfshop, de kerk, het Vrondel en diverse verkopers was het heel gezellig op het plein voor de kerk.
De foto's geven een sfeerimpressie.


Zaterdag 30 april 2022 was de eerste keer dat Markt aan Zee werd georganiseerd. Het was een zeer geslaagde activiteit met verkoop van Westlandse Streekproducten, plantjes en leuke hebbedingejtes. Verder werd er muziek gemaakt en koffie geschonken met wat lekkers, zowel op het plein als in de Irenezaal van de kerk.
Markt aan Zee werd gecombineerd met de bij velen bekende Boekenmarkt van de kerk.

Kijk voor een indruk naar de foto's die u vindt door te klikken op de hieronder staande foto.Op zondag 30 januari 2022, zijn er tot onze vreugde een drietal nieuwe ambtsdragers bevestigd, alsmede een pastoraal medewerkster. Tevens mochten we twee ambtsdragers herbevestigen. Van de heer Rien Brederoo hebben we afscheid genomen. Hij heeft meer dan 40 jaar, met tussenpozen, onze gemeente gediend als ouderling. Hij heeft als dank voor zijn inzet het gouden draaginsigne met briljant van de PKN en bijbehorende oorkonde ontvangen (zie foto). En ook van mevrouw Ina van Antwerpen hebben we afscheid genomen, maar zij zal na een 'rust'periode weer in het college terug gaan keren,  is de bedoeling.
Van deze dienst zijn diverse foto's gemaakt. Klik op de foto hieronder om naar het album te gaan.

De foto's van de bevestiging in 2021 vindt u hier
 
Kerstwensen in de kerstboom in Ter Heijde

Ds. Marjolijn Verschoor riep vlak voor kerst de dorpsgemeente op om een kerstboodschap achter te laten in de kerstboom die op het Kerkplein in Ter Heijde stond. Via een door twee gemeenteleden huis aan huis bezorgde kerstkaart, samen met houten ster en een begeleidende brief, werd deze oproep gedaan. Tijdens de 4e adventszondag deed zij dezelfde oproep aan de kerkbezoekers die in de dienst aanwezig waren. Zelf gaf zij het goede voorbeeld en gemeenteleden en dorpsgenoten gaven goed gehoor aan de oproep. In de boom hingen met Kerst vele kerstwensen. De boom is inmiddels weggehaald, de sterren zijn veilig gesteld en zullen op een creatieve manier worden hergebruikt.

 
Zaterdag 3 juli 2021 was een gedenkwaardige dag!!
Het plein voor de kerk is officieel ingebruikgenomen en de Hejidse lijn is aan het publiek gepresenteerd.
Een heugelijke dag met veel publiek. Gezellig weer zo met z'n allen of het plein voor de kerk.


         

De Kerkenraad vraagt uw aandacht voor diverse vacatures binnen onze kerk, waarvan de invulling broodnodig is om de gemeente op een goede manier te laten functioneren. Bent u geïnteresseerd dan kunt u contact opnemen met
André van der Mout : 0174 28 12 75 of
Anita Zuidema : 0174 24 62 08
Hieronder kunt u deze vacatures lezen. 

Het mailadres voor Ons Baken is met ingang van 2 mei 2019 gewijzigd in onsbaken@kerkterheijdeaanzee.nl!!

 
terug
 
 

vrouwenvereniging
datum en tijdstip 01-12-2022 om 14:30
meer details

oud papier
datum en tijdstip 03-12-2022 om 10:00
meer details

koffiedrinken en ontmoeten
datum en tijdstip 03-12-2022 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 04-12-2022 om 10:00
Eredienst meer details

kerkelijk bureau
datum en tijdstip 05-12-2022 om 19:00
meer details

gebedsbijeenkomst
datum en tijdstip 05-12-2022 om 19:00
meer details

Hobbyplein
datum en tijdstip 06-12-2022 om 14:00
meer details

kerstmarkt
datum en tijdstip 09-12-2022 om 15:00
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.