PKN
Hervormde gemeente Ter Heijde aan Zee
 
Monsterse kerken nieuws Monsterse kerken nieuws

Een bericht vanuit de Protestantse gemeente Monster en daaronder een bericht van de gezamenlijke kerken van Monster en Ter Heijde
 
Lezing Mpho Tutu over “Vergeving”
woensdag 31 mei en dinsdag 5 september

“Er is niets dat niet vergeven kan worden en niemand die geen vergeving verdient”
Desmond Tutu

Op 5 september aanstaande organiseren we een lezing door Mpho Tutu. Zij is een Anglicaans priester en de dochter van Desmond Tutu, voormalig aartsbisschop van de Anglicaanse Kerk in Kaapstad. Desmond Tutu overleed in 2021. Mpho Tutu woont tegenwoordig in Nederland en is daar werkzaam als priester. In het verleden schreef zij samen met haar vader een aantal boeken, waaronder ‘Het boek van vergeving’. Over dit boek gaat haar lezing in september. Vergeven is moeilijk en vaak lijkt het onmogelijk. Toch is vergiffenis schenken, of om vergeving  vragen, het enige wat je kunt doen om jezelf en de wereld te bevrijden van de starre cirkel van pijn en vergelding. Het boek beschrijft het viervoudige pad van het proces van vergeving.
Om voorafgaand aan de lezing in september meer informatie over Mpho Tutu te krijgen, organiseren we 31 mei een lezing, gehouden door ds. N. Reijnders uit Naaldwijk. Tijdens deze avond zal ook een kort overzicht gegeven worden van de geschiedenis van Zuid-Afrika.
Na de lezing van Mpho Tutu in september gaan we kijken of er belangstelling is om met een aantal mensen aan de hand van het boek, wat eigenlijk een werkboek is met meditaties, oefeningen en rituelen, het viervoudig pad te gaan volgen.
Dus:
31 mei 2023
- Introductie-avond over Mpho Tutu en Zuid-Afrika, door ds. N. Reijnders
- 20.00 uur in De Hoeksteen, Burg. Kampschöerstraat 25, Monster
5 september 2023
- Lezing door Mpho Tutu over “Het boek van de vergeving”
- 20.00 uur in De Hoeksteen, Burg.  Kampschöerstraat 25, Monster
Na de lezing is er de mogelijkheid om een groep mensen samen te stellen, die in het najaar actief met het boek aan de slag gaan. Bij vragen kunt u contact opnemen met Andrica de Vries, 06-10459131
| Namens de gemeenschappelijke V&T commissies van De Lier, Naaldwijk, ‘s-Gravenzande en Monster

 
Nacht van gebed - Samen bidden voor de vervolgde Christenen wereldwijd.


Op vrijdag 9 juni a.s. willen we in gebouw de Haven met de gezamenlijke kerken van Monster en Ter Heijde bidden voor broers en zussen uit een aantal landen van de Ranglijst Christenvervolging.

Nog steeds worden wereldwijd ruim 360 miljoen mensen vervolgd vanwege hun geloof.  Volgens Anne van der Bijl, oprichter van Open Doors, vragen onze vervolgde broers en zussen ten eerste om gebed, meer nog dan om materialen of hulp in welke vorm dan ook.
"Gebed is niet voorbereiding op de strijd, gebed ís de strijd’. Anne zegt daarmee dat je als bidder, wanneer je je handen vouwt, je ogen sluit, je op God richt en je hart en gedachten bij Hem bekend maakt, zelf onderdeel bent van de strijd. De gezamenlijke kerken van Monster en Ter Heijde willen, samen met u, op deze manier meestrijden en onze medechristenen op deze manier steunen.Dit jaar zullen we op 1 locatie samenkomen om te bidden.
We beginnen het programma om 19.30 uur in gebouw de Haven (Havenstraat 1) naast de Hervormde kerk van Monster.
Na een korte pauze start rond 20.30 uur het tweede deel. De derde gebedsronde start rond 21.30 uur. U bent welkom om deze avond met ons mee te bidden. U kunt er ook voor kiezen om één deel van de Nacht mee te bidden. Schuif gerust aan!


NACHT VAN GEBED
Waar: De Haven (Havenstraat 1) 
Tijd: 19.30 – 22.30 uur
Datum: 9 juni 2023


Organiserende kerken:
Protestantse gemeente Monster,
Machutus parochie,
Hervormde gemeente Monster,
Maranatha kerk,
Hervormde gemeente Ter Heijde aan Zee.

 
terug
 
 

Introductie-avond over Mpho Tutu en Zuid-Afrika door ds. N. Reijnders
datum en tijdstip 31-05-2023 om 20:00
meer details

vrouwenvereniging
datum en tijdstip 01-06-2023 om 14:30
meer details

oud papier
datum en tijdstip 03-06-2023 om 10:00
meer details

koffiedrinken en ontmoeten
datum en tijdstip 03-06-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 04-06-2023 om 10:00
Eredienst meer details

gebedsbijeenkomst
datum en tijdstip 05-06-2023 om 19:00
meer details

kerkelijk bureau
datum en tijdstip 05-06-2023 om 19:00
meer details

Hobbyplein
datum en tijdstip 06-06-2023 om 14:00
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.