PKN
Hervormde gemeente Ter Heijde aan Zee
 
Bloemengroet Bloemengroet
De insteek van onze kerk, zoals we het ook hebben beschreven in het beleidsplan van de Diaconie, is dat we niet alleen voor onze ‘eigen’ mensen bezig zijn, maar ook verder kijken om ons heen.
Dat houdt in dat we ook de bewoners van het dorp Ter Heijde willen zien, of ze nu wel of niet kerkelijk betrokken zijn. Niet om de mensen per sé naar de kerk en de zondagse diensten te trekken, maar vanuit de wens en de opdracht om naar een ieder om te zien.
Dat houdt onder andere in dat we hebben besloten om de zondagse bloemen te verdelen, zodat er 1 bos naar iemand in Ter Heijde gaat (als daarvoor namen bekend zijn) en 1 bos naar iemand van onze kerkelijke gemeente. Wanneer er geen namen zijn voor Ter Heijde, dan gaan beide bossen naar gemeenteleden.
Onze eigen mensen worden dus absoluut niet vergeten en krijgen ook nog steeds bloemen. De lijst met personen van onze gemeente is ook uitgebreid en tevens houden we onze oren en ogen open voor aanwijzingen uit de gemeente waar een bloemetje op zijn plek kan zijn.

Uw hulp is daarbij onmisbaar. Weet u iemand die een bloemetje kan gebruiken, geef dit dan door aan de diaconie. Dat kan via de e-mail diaconie@kerkterheijdeaanzee.nl of telefonisch bij de voorzitter van de diaconie, Ellen van der Mout, tel.nr. 0174 28 19 28

Visie:
We willen als kerkelijke gemeente meer naar buiten treden en door middel van een (bloemen)attentie aan gemeenteleden en/of aan inwoners van het dorp Ter Heijde (en in de bij onze kerk behorende wijken in Monster) ons medeleven in laten blijken.

Opzet
Binnen de gemeente hebben we diverse momenten gedurende het jaar dat we een blijk van betrokkenheid van de (kerkelijke) gemeente laten zien. Dit doen we al aan onze leden en we willen dit uitbreiden door de wekelijkse bloemengroet ook naar de inwoners van Ter Heijde en in de bij onze kerk behorende wijken in Monster te brengen.

Uitwerking
Er zijn 5 ‘momenten’ dat er vanuit de gemeente door middel van een bos bloemen/bloemstukje of een attentie wordt aangegeven dat er aan de ontvangers wordt gedacht en dat zijn:
  1. de wekelijkse bloemen
  2. de paasgroet
  3. de kerstgroet
  4. bloemen bij thuiskomst ziekenhuis
  5. bloemen bij een huwelijksjubileum.
terug
 
 
 
Webmaster bereikbaar via info@kerkterheijdeaanzee.nl

Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.