PKN
Hervormde gemeente Ter Heijde aan Zee
 
Uitleg symbolische bloemschikking voor afscheid Ds. Mast Uitleg symbolische bloemschikking voor afscheid Ds. Mast
In jouw afscheidsdienst mag een symbolisch bloemstuk niet ontbreken. Een project dat door jou zo is gestimuleerd en gesteund.
Toen jij 14 jaar geleden in onze gemeente kwam, stond dit voor ons in de kinderschoenen. We deden het 40 dagen project samen met PG Monster en de schikkingen werden voor ons gemaakt.
Jij vond de liturgische schikkingen altijd een mooie ondersteuning van de kerkdienst. En Atie werkte in Vlaardingen hier ook al aan mee, dus met Atie in ons groepje zijn wij zelf aan de slag gegaan, waar wij intussen ook al aardig ervaring mee hebben opgedaan.
En zo zijn wij vandaag op deze liturgische schikking gekomen, dat  wij  jou en Atie willen aanbieden als dank voor de vele jaren dat jullie als dominees echtpaar van onze gemeente zijn geweest.

Deze schikking staat voor het volgende:

De 7 Rode rozen staan voor jij en ik, SAMEN…als gemeente. 
De rode kleur staat voor passie en gedrevenheid waarmee jij  je werk in de gemeente hebt ingevuld.
Maar deze kleur staat ook voor het geloofsvuur dat jij aan ons hebt mogen doorgeven.
De 7 witte lisianthus staan voor dankbaarheid en vertrouwen. Zo is het ook dat wij vandaag in dankbaarheid afscheid van je mogen nemen.
De lisianthus staan in een kring om de rozen gegroepeerd, dat de talloze gebeden symboliseert die jij in vertrouwen voor de gemeente en gemeenteleden hebt uitgesproken.
Te samen staan er 14 bloemen, het aantal jaren die jij als predikant in onze gemeente hebt gestaan.


De klimop, zij hecht zich vast en blijft altijd groen. Dat is ook voor jou en Atie van toepassing. Jullie zijn hier zo gehecht geraakt, dat jullie de pastorie hebben gekocht en dus in Ter Heijde blijven wonen. Maar deze plant staat ook voor een nieuw leven. En ook dat is voor jouw van toepassing. Want vanaf morgen zal je dagindeling er anders uit gaan zien. Ook al heb je ergens geschreven dat je niet achter de orchideeën gaat zitten, de dag zal er anders uit gaan zien.


De groene kleur van het aspedistrablad staat voor Gods trouw, van toekomst en verwachting, God gaat met jou, met jullie mee!


Het snoeihout staat in een boogvorm en staat symbolisch voor Gods verbond, we mogen weten dat wij  door God gedragen worden,  elke dag van ons leven! Dat is wat wij jou, Atie en een ieder die je dierbaar is toewensen.
terug
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 07-03-2021 om 10:00
Eredienst meer details

oud papier
datum en tijdstip 13-03-2021 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 14-03-2021 om 10:00
Eredienst meer details

Voorbededienst
datum en tijdstip 21-03-2021 om 10:00
Voorbededienst meer details

Eredienst
datum en tijdstip 28-03-2021 om 10:00
Eredienst meer details

orgelkeuzeliederendienst
datum en tijdstip 28-03-2021 om 19:00
meer details

Witte donderdag
datum en tijdstip 01-04-2021 om 19:30
Witte donderdag meer details

Goede Vrijdag
datum en tijdstip 02-04-2021 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.